Röv sparkar av de åtta lemmar

Röv sparkar av de åtta lemmar

1992 mötte Kaman den polske kamplegendaren Marek Piotrowski för I.S.K.A. Oriental Rules Light Heavyweight Title. “Orientaliska regler” var ett vagt rasistiskt sätt att säga att man kan sparka varandra i benen. Tidigt i matchen bröt Kaman skenet på Piotrowski. Hans hörn tejpade den stängd, men det finns en anledning till att de inte gör tamponger av silvertejp – det fungerar inte. Hans skenben slutade inte blöda och han slutade inte slå in den i Piotrowski. Du kan se att han hatade det, men Rob Kaman bryr sig inte – han kommer att slå dig med sitt eget öppna sår bara för att lära er båda hur svag ni är.

Matchen gick i sju ronder. Och det här var inte sju skott av jabbar och high fives. De bankade på varandra. Till landade Kaman den typ av häpnadsväckande högerhand som gör polska skämt tragiskt enoniska. Piotrowskis ben darrade som en skärmdörr på en ubåt och domaren hoppade mellan dem. Piotrowski kollapsade till ett knä och svingade hela tiden. Sen viftade den här galna tillbaka till fötterna bara för att domaren skulle stoppa matchen. Varför? Piotrowski sov. Rob Kaman krossade den del av hjärnan som talar om för din kropp när den ligger i koma. Domaren höll hans medvetslösa kropp, men han höll den mer tillbaka än han var uppe. Vilket är en ganska modig sak att göra med en kille som just förvandlats till en zombie precis framför dig.

Remy Bonjasky mot Akebono

Japan älskar att sätta sumobrottare i icke-sumosituationer, och det har aldrig gått bra. Sumo-färdigheter översätts till att slåss om lika bra som de gör för trampolinsäkerhet. Akebono kom in i sin femte match och hade aldrig vunnit en kickboxningsmatch eller ens visat att han hade sett en kickboxningsmatch, så det borde vara säkert att ställa honom mot världsmästaren i kickboxning, eller hur? Medan jag är i ämnet, Japan, har du någonsin fattat ett beslut när du är nykter?

I två ronder slog Remy Bonjasky och sparkade Akebono när han hjälplöst sjaskade i en liten cirkel. Chokladkaniner har mer naturligt försvar än Akebono. Jag visste inte om Remy syt med honom eller väntade på att glassen inuti skulle smälta bara för att se vad som skulle hända. Det var så pinsamt att jag tror att de japanska undertexterna försökte lura publiken att tro att de såg en panter döda en bönpåse. I tredje ronden fick Remy en huvudspark. Akebono såg så död ut att lokala restaurangägare fick panik. Än i dag är det det våldsammaste som någonsin gjorts med smör. De säger att om du tittar på den här matchen medan du lagar mat, kommer din gräddsås att gå sönder.

Buakaw Por Pramuk vs. Masato: Röv sparkar av de åtta lemmar

Finalen 2004 i K-1 World MAX Tournament slutade med att alla ville ha matchen – de två bästa lättviktarna i sporten som möttes. En av dem var dock lite bättre än den andra. I den första omgången öppnade Buakaw en Muay Thai-skola på Masato. Thailändska överlevande från Japans invasion under andra världskriget tittar på detta och säger: “Jesus, ta det lugnt med den japanska killen.”

De flesta thailändska fighters gillar att gå långsamt i första rundan och känna sin motståndare ut. Så om en thailändsk fighter spenderade den första rundan med att slå dig som om du var fylld med godis, är hemska saker i din framtid. Buakaw jagade Masato på ett sätt som ingen beteendeteknisk utredare skulle kalla människa. Vid ett tillfälle stövlar han Masato i repen, snurrar runt honom och sparkar ut båda benen under honom. Masato var så förvirrad var han var, han var tvungen att spotta för att ta reda på vilken väg som var upp som ett lavinoffer.

I Muay Thai används push-kicken på samma sätt som en boxare använder en jabb. Det kan göra ont, men det är mest där för att skapa avstånd. Det är definitivt inte normalt att se någon använda den för att stampa på en mans ansikte medan de båda står upp. Buakaw är DEA och du är en labbdörr för meth.

Efter att den här ensidiga matchen gick hela vägen, verkade det ganska lätt för de japanska domarna att välja en vinnare – den fantastiska killen utan alla fotspår i ansiktet. Men å andra sidan är Masato japansk. Så de kallade det oavgjort och fick dem att slåss i en fjärde omgång. Av en tillfällighet är fyra samma antal år som detta vansinniga beslut tog bort Masatos livslängd.

Den extra rundan gick som de andra. Buakaw filmade en How To Break A Man’s Will With Muay Thai instruktionstejp över Hela Masatos ben, kropp och huvud. Masato fortsatte att klibba för att försöka vila, men Muay Thai använder inte clinch för att vila. Så snart någon kram började knäböjde Buakaw antingen ett organ till döds eller spetsade Masato i mattan som en fotboll. Efter det skickade domarna det inte till en femte omgång, förmodligen för att Masatos livförsäkring inte täckte självmord.