Några av mästarna

Kickboxning är en mycket populär sport och den finns i de flesta länderna idag, men som mest populär är den nog ändå i Japan och USA. Det anordnas tävlingar överallt och sporten blir alltmer populär både för kvinnor och män

Peter Aerts föddes 1972 i Thailand. En stor man med många vinster bakom sig. Flerfaldig mästare inom K1 World Grand Prix. Han är stark i sina sparkar och han har fått smeknamnet The Dutch Lumberjack på grund av det.

Några av Sveriges bästa kickboxare

Vi har några svenska mästare inom kickboxning vilket är roligt. Sanny Dahlberg från Stockholm född 1991 är känd för sina kraftfulla slag. Han använder sig av en fein teknik under sin tävling och har vunnit många matcher.

Marcus Öberg föddes 1982 i Skåne, närmare bestämt Malmö. Det är även där han tränar och är medlem.

Therese Gunnarsson är en kvinna som föddes 1983 och har vunnit många titlar inom kickboxning. År 2014 så tävlade hon med Sonja Soknic och vann matchen. Det blev Thereses debut inom professionell boxning.

Martin Holm föddes 1976 och blev väldigt känd i Japan där han finns med bland samlarkorten där. Här i Sverige blev han inte så känd men man vet aldrig vad framtiden hade gett med sig om han hade levt. Han dog 2009 och blev 33 år gammal. Under 2003 så gick han 69 matcher varav han vann 60 av dom. Ingen dålig meritlista.

Det är roligt när våra egna landsmän eller landskvinnor sätter Sverige på kartan inför andra länder. Att vinna 60 matcher av 69 är en mycket stor bedrift. Det säger mycket om han eller hon som tävlar. I detta fallet var det Martin Holm. Han hade en väldigt stor framtid framför sig men tyvärr så valde han att ta sitt eget liv. Mycket sorgligt och en stor förlust, inte enbart för hans familj utan även för kickboxningen.