De olika teknikerna

Full Contact (FC)

Detta är den ursprungliga stilen där all boxning tillåts. Det är sparkar och slag fast sparkarna får bara träffa ovanför midjan.

När det gäller kläder så ska alla tävlande eller utövare har byxor på sig. De ska vara långa så inga kortbyxor får de ha. Alla herrar ska tävla med bar överkropp medan damerna ska ha åtsittande plagg. Alla amatörer ska ha olika skydd på sig så som hjälm, fotskydd och skenbenskydd. Alla herrar ska ha grenskydd och alla kvinnor ska ha bröstskydd.

Light Contact (LC)

Här gäller samma regler som i Full Contact fast här får de tävlande bara träffa maximalt 70% av kraften i teknikerna. Annars så är spelet slut för dom i den tävling de befinner sig i. De blir diskvalificerade.

Långa byxor samt åtsittande klädesplagg på överkroppen för både kvinnor och män. Även här så ska skydd bäras och det är hjälm, fotskydd och skenbenskydd. Alla män ska ha grenskydd och alla kvinnor bröstskydd.

Kick Light (KL)

Denna gren är precis som i Light Contact fast här får man även ha låga sparkar med. I denna stil så är det korta byxor som gäller. De ska sluta ovanför knäleden och på överkroppen är det åtsittande plagg som gäller. Även i denna stil är det hjälm som gäller. Fotskydd, skenbenskydd är ett måste. Grenskydd för alla män och bröstskydd för alla kvinnor.

Low Kick (LK)

I denna stil så är det mesta ovannämnda tillåtet. Det är samma tekniker som det är i Full Contact. Här får man även sparka på låren på sin motståndare. Det är korta byxor som gäller. Dom ska sluta precis ovanför knäleden. Alla män tävlar med överkroppen bar och alla kvinnor ska ha bröstskydd.

K1

Denna sport har sin härkomst i Japan. Här är det samma regler som i Low kick som gäller fast här är knän tillåtna. Clinch är tillåtet vilket innebär att man under 5 sekunder får avverka olika tekniker. Vanligtvis med knäna.

Korta byxor som ska sluta ovanför knäleden. Bad överkropp för män och åtsittande plagg för kvinnorna. Hjälm och skenbenskydd är ett måste. Skenbenskyddet är strumpformad.