Kickboxning som självförsvar

Det sker allt mer olika typer av övergrepp. Dessa övergrepp ser i regel olika ut beroende på om du är en kvinna eller en man. En kvinna blir oftast utsatta för misshandel eller våldtäkt. Kanske både ock till och med. Det händer att det ibland är flera som är med i övergreppen. Då kan det vara bra för kvinnan om hon har fått lära sig självförsvar. Chanserna är så mycket större om kvinnan kan freda sig själv för som vi flesta vet så vågar alla inte riktigt ingripa nr något sådant här händer. De vågar inte för att själva bli överfallna

En del blir fasthållna i ett grepp de inte kan ta sig ur. Tyvärr så räcker det inte alltid med att skrika sig fördärvad utan man måste försöka ta sig loss. Har man kommit loss så kan en bra löparrunda vara bra. Lägg benen på ryggen och spring så mycket du bara orkar.

Bara för att man kan kickboxning till exempel säger inte att man kan undkomma sin eller sina förövare men chanserna är så mycket större. Det är sällan en människa tänker innan den överfaller att den som de ska överfalla kan försvara sig själv. Att kunna springa ifrån sin förövare så kan det vara bra att ha en bra kondition.

En man som blir överfallen blir oftast nerslagen av någonting och det oftast oprovocerat. De blir oftast rånade eller bara allmänt påhoppade. Många gånger så använder förövaren tillhygge för att få ner mannen på marken. Sedan matar de oftast in slag utifall att han skulle ta sig fri. Det är helst innan dess som mannen behöver få övertag av sin huvudman.

När man hamnar i en sådan här situation så är det inte alltid så enkelt att tänka logiskt. Med träning så kan det bli enklare att göra just det.