Lite allmänt om kickboxning

Kickboxning är en sport som innehar många olika stilar tagna från andra kampsporter. Sporten uppfanns mestadels för att konkurrera mot thaiboxningen. Idag finns denna sport överallt och utövas i flera olika städer runtom i landet. I de flesta klubbar är åldersgränsen 15 år men barnet kan vara några år yngre om barnet har en förälders underskrift. Varje barn får känna efter om den klarar av sporten.

Det är inte bara killar som utövar sporten utan det är en hel del tjejer med. Sporten har blivit alltmer populär även bland kvinnor och tjejer.

Många tror att bara för att man går och tränar kickboxning så måste man tävla men så är inte fallet. Alla som utövar denna sport tävlar inte utan många går för att få lära sig självförsvar eller bara för att det är roligt. De som utövar denna sport får en bra fysik och de bygger upp kroppens muskler. De får lära sig olika tekniker och hur de på bästa sätt ska stretcha utan att förstöra sina muskler. Kostrådgivning är något som ingår.

Skulle den som tränar vilja börja tävla är det inga problem i de flesta klubbar runtom i landet. De flesta har egen erfarenhet och de kan sitt arbete.

Ingen erfarenhet behövs

För att hålla i gång rekommenderas att träna minst två dagar i veckan. Allt för att kunna lära sig så mycket som möjligt men även för konditionens skull och framför allt för styrkan.

För att börja med denna kampsport behöver man inte ha tränat något annat tidigare och man behöver inte ha någon kondition heller utan det bygger man upp under träningens gång. Men det är klart att det underlättare för utövaren om han eller hon har lite kondition och styrka sedan tidigare. Kickboxning är ganska krävande och man får bygga upp det steg för steg.