Teknik i stället för styrka

Som nybörjare tror man oftast att man måste ge järnet men det är inte alltid så I början gör man alltid av med mer än vad man får in så att säga. Vilket innebär att man använder sig mer av till exempel styrka än vad som behövs.

Roten sitter i tekniken. Få in tekniken ordentligt så med tiden märker ni att det är det som räknas. När man tar i mer och utövar mer styrka än vad man behöver så blir konsekvensen mer trötthet. Man tar ut kroppen mer än vad som behövs. Med den trötthet som kroppen åtar sig mer utav gör att det inre lugnet man ha försvinner sakta men säkert.

Lugnet måste du ha för att må och bli bättre och med lugnet har du mer att vinna när det gäller att komma till en seger.  Dom som inte tränar vet att styrkan inte kommer från musklerna utan från kärnan man har invändigt. Tänk logiskt.

Många tror att man måste vara stark för att få till ett bra slag eller en bra spark. Men det är inte så det heller. Man sparkar inte med benen utan man gör det faktiskt med höften. Hörs konstigt kanske men så är det. Tar du kraften från höften när du sparkar så kommer du se stor skillnad på kraften i din spark än om du bara sparkar rakt ut med benet. Allt det här vet din instruktör. Prata med honom eller henne. Våga fråga och känn sedan efter.

Fel teknik kan ge skador på kroppen så att lyssna på sin instruktör är otroligt viktigt. Ta emot alla tips och jobba efter det. Alla dom timmar som du spenderar i träningslokalen kommer att ge betalning en dag. ha tålamod bara. Det finns inga genvägar till någonting utan man måste jobba för allt.