Kickboxning bland annat i Göteborg

Kickboxning har etablerat sig över hela världen. Så även här i Sverige. Tävlingar anordnas lite överallt och man kan vinna titlar som både SM och VM. Vi har några stora klubbar här i Sverige. En av dom ligger i Göteborg. Där har de kickboxning så passar både man och kvinna, tjej eller kille. Barn som vuxen. Man tränar på den nivå man ligger i. Fast kickboxning har sin teknik beroende på stil som du utövar så tränar man individuellt. Vill man inte träna för att vinna matcher så kan man träna enbart för motionens skull. Man lär sig olika tekniker som innefattar både sparkar och slag.

Träningen ökar pulsen och hela kroppen får arbeta. Styrkan tränas och träning via kickboxning kan jämföras med konditionen som man får när man tränar aerobics och workout. Med andra ord så får man allt i ett när man tränar kickboxning.

Man får betala en träningsavgift. Antingen betalar man hela med en gång men på sina ställen så kan få betala en viss summa per månad i stället. Det känns kanske inte lika mycket i sin plånbok just då. När man har tränat en månad så kan det tänka sig bli dags för träning med tandskydd och boxningshandskar.

Sporten i sig är inte billig men den ger så mycket för både kropp och själ. Man lär känna sin kropp på ett bra sätt. Men man kan även få skador vilket alla måste vara införstådda med. Allt är inte en dans på rosor. Slag och sparka får man mot sin kropp. Det är kanske inte alltid man får stora skador men man måste vara medveten om att det kan ske.

Man använder sig av tandskydd och som det låter så skyddar det tänderna. Ett tips är att kolla upp vad ens försäkring säger. Kanske behövs det läggas till några extra punkter i försäkringen.