Gammal som ung

Blir man för gammal för att börja med något nytt? Nej det blir man inte. Man har klart fördelar med att börja med kampsport i tidig ålder. Man får styrka och uthållighet bättre som ung och kan ha nytta av det när man blir äldre men att bli för gammal för det blir man inte.

Ju äldre man blir ju viktigare är det att hålla igång. Det är lätt att man blir stillasittande efter man gått i pension så att röra på sig är otroligt viktigt. Pulsen höjs och blodet flödar lättare i venerna och man förebygger många hjärt och kärlsjukdomar. Har man högt blodtryck så är träning ett suveränt verktyg att ta till. Man ska dock vara mycket noga med att inte ta ut sig för mycket. Lyssna på din kropp och arbeta inte med kroppen mer än vad du verkligen behöver. Känner du att du måste ta en paus så tar du en paus.

Att gå på regelbundna läkarbesök är att sträva efter. Inte bara för att du kanske är äldre för det behöver de unga också göra utan för att veta att din kropp mår som den ska göra. Ibland känner man inte att något står fel till förrän det är försent. Sådant kan läkarna förhindra om man går på regelbundna läkarbesök!

Ibland har man sjukdomar som man ska vara extra noga med att hålla koll på. Som till exempel blodsjukdomar. Kanske har du diabetes? Det kan orsaka mycket lidande i onödan. Skulle du vara diabetiker och skada dig så kan det ta lite längre tid för dina sår att läka. De kanske inte läker alls eller så kan de bli infekterade. Man måste ha mycket i åtanke innan man gör något förhastat. Är du osäker så prata med din läkare. Rådfråga honom eller henne om det är okej med att börja träna kickboxning.