Vad ska man ha på sig för Muay Thai Training?

Vad ska man ha på sig för Muay Thai Training?

Om du är orolig för vad du ska ha på dig för din träning, kommer du att vara glad att veta att det finns en ganska avslappnad klädkod för Muay Thai. I allmänhet fungerar allt du skulle ha på dig för ditt gymträning på ett Muay Thai-gym också. Jag föredrar personligen att träna i en ventilerande topp matchad med ett par Muay Thai shorts, eller gå topless om jag tränade i Thailand på grund av det varma vädret. Muay Thai shorts möjliggör ett komplett utbud av nedre delen rörelser och erbjuder också stor komfort.

Det finns inga regler eller lagar som kräver ett mandat för Muay Thai shorts men när det gäller komfort och kulturell blygsamhet är de de bästa tillgängliga alternativen. Du kan bära dina modemärkta shorts, men se bara till att du inte känner någon täthet när du gör dina sparkar.

Se också till att materialet är tillräckligt tufft eftersom du kommer att kasta massor av benklyvningssparkar. Tips: När det gäller Muay Thai shorts rekommenderar jag att du går för satin eller en satinblandning snarare än nylon. Satin är mer hållbar och blir inte genomskinlig när den är dränkt av svett. Underkläder alert!

I många moderna gym dyker kvinnor ibland upp i trendiga träningskläder som leggings, sport-bh eller träningsshorts. Allt det här är också bra. Sport bh i kombination med Muay Thai shorts = perfektion.

Fotledsstöd är ganska vanliga i Muay Thai. Fighters och tillfälliga utövare bär dem. De erbjuder en bra mängd stöd och skydd men är valfria. Om du hittar lite obehag i fötterna eller fotlederna efter din första träning kan du prova dessa. Muay Thai träning utförs barfota på vadderade mattor men det finns gym – särskilt de i Thailand – där kämparna går för en körning som en del av uthållighetsträning. I det här fallet kan du ta med ett par eller dyka upp i dina löparskor om du vill delta i körningen.

Hur man väljer de bästa Muay Thai Gloves?

Självklart behöver du handskar! De är den enda obligatoriska utrustningen du behöver för att träna Muay Thai och helst ett par egna. Handskarna på gymmen stinker mest fruktansvärt, så håll dig borta från dem. Stoppningen kunde också ha tunnats ut och kanske inte ger tillräckligt skydd för dina händer.

Att välja rätt Muay Thai-handskar är inte raketvetenskap. Jag skulle begränsa det till 3 avgörande faktorer: vikt (storlek) på handskarna, kostnaden och designen. Stanshandskar storlek mäts i vikt (i ounce) och för allmän träning, de kör från 8 till 18 oz. 12 eller 14 oz är normen och antingen är acceptabelt så länge de passar rätt. Om du är på tungviktsskalan kan du också överväga en tyngre 16 oz eller 18oz.

Hur är Muay Thai Training Like?

Inga sparkar av bananträd, inget slag blint vikt, inget mediterande under vattenfall. Inget av det där skitsnacket du ser i Jean-Claude Van Dammes Kickboxare.

Det finns ingen standardplan eller formaliserad struktur för Muay Thai. Runt om i världen utförs träning mestadels baserat på tränarens egen träningserfarenhet. Idag drivs Muay Thai gym av tränare på alla nivåer och erfarenheter som kan tänkas. Tillbaka i Thailand utförs dock kamplägerstilen på ett liknande sätt över nästan alla läger som bygger på tidstestade formler.

Fighters tränar två gånger om dagen: en gång på morgonen runt 08:00 och igen på eftermiddagen runt 15:00. Ett typiskt träningspass varar i ca 2-3 timmar och ser ut ungefär så här, kom ihåg att ett så ansträngande träningsprogram hör hemma i proffskämparnas rike. Allmänna eller tillfälliga Muay Thai-utövare har helt enkelt inte tid eller fysisk kapacitet att följa ett sådant schema.

För de flesta nybörjar- och mellannivåer körs klasserna mellan en timme och 2 timmar. Varje session börjar med att springa och hoppa som en del av uppvärmningsrutinen, varefter du kommer att bli ombedd att utföra en myriad av saker. Du kommer att lära dig att utföra grundläggande tekniker som involverar slag, sparkar, armbågs- och knäslag och olika block. Dessa kan utföras i form av skuggboxning, partnerövningar, påsarbete och padarbete.