Hur hittar man rätt Muay Thai Gym?

Hur hittar man rätt Muay Thai Gym?

Kvalitetsinstruktörer

Det beror faktiskt på vad du letar efter och vad dina träningsmål är. Människor tränar Muay Thai av alla möjliga skäl: fitness, självförsvar, rekreation eller att tävla. Var och en av dem kräver en lämplig matchning till rätt typ av gym.

Att välja ett gym beror också på din budget, och om du behöver tillägg som 5-stjärniga faciliteter, MMA-klasser etc. som kan kosta lite mer. Fler och fler Muay Thai-gym diversifierar och introducerar andra läroplaner som BJJ för att hålla jämna steg med tiden så om du är i MMA finns det ingen brist på gym att välja mellan. Jag hade några vänner som tränade Muay Thai, så det första jag gjorde var att fråga dem om deras gym innan jag fattade mitt beslut. Men här är saken: nästan alla betygsätter sitt eget gym högt! Varför skulle de annars välja det från början?

De flesta människor skulle ha gjort sin beskärda del av forskning för att hitta bästa möjliga gym så baserat på det kan du begränsa dina urvalsval. Du kan sedan kolla in recensionswebbplatser (som yelp) och Muay Thai-forum (reddit, sherdog) för fler åsikter om gymmen. Efter att ha läst ett gäng recensioner skulle jag göra en bakgrundskontroll för att se om instruktörerna är legitima.

Det sista du vill är att registrera dig för medlemskap på en McDojo. Om allt ser bra ut, ring upp för en provperiod. Nästan alla välrenommerade gym erbjuder gratis eller betald provperiod och du bör dra nytta av detta för att kontrollera och jämföra några gym. Men om det första gymmet du går till träffar dig på rätt sätt, är det också bra!

Vissa gym kommer att kräva att du skriver på för ett helt års medlemskap, medan många andra gör en månadsprenumeration. Om du är mer bekväm med månadsavgifter även om det fungerar att vara mer än en årlig avgift, gå bara med vad som passar din ekonomiska profil.

Hur förbereder man sig för den första Muay Thai-lektionen?

När du har registrerat dig eller till och med innan du börjar din sökning efter rätt gym, kanske du vill överväga lite fysisk förberedelse. Muay Thai är en mycket intensiv sport. Ingen mängd förträning kommer någonsin att räcka eftersom du kommer att utföra helt utländska rörelser som använder varje tum av dina muskler. Dessa är muskler som till stor del har försummats under det dagliga livet.

Det betyder dock inte att du inte ska förbereda din kropp för träningen framöver. Om du är allvarligt olämplig, som jag var före Muay Thai, kan du överväga att ge dig själv en månad för att bygga upp din uthållighet och konditionsnivå före ditt första träningspass.

Löpning och simning rekommenderas båda övningar för att jämna ut din kardiovaskulära uthållighet. Medan sprintträning och hoppning kan bygga din anaeroba kondition och benmuskler som är avgörande för sporten. Eller alternativt, bara dyka upp som jag gjorde! I det här fallet är den enda förberedelsen du verkligen behöver att vara beredd att känna dig helt bortkastad i slutet av varje klass under de första veckorna. Förvänta dig svajiga ben, ömma knogar, några blåmärken och muskel ömhet efter varje lektion.

Det tog ungefär två månader för min kropp att bli konditionerad nog men jag var kritiskt olämplig så du kanske gör bättre. Så, återigen, om jag skulle göra detta igen, skulle jag definitivt bygga upp min kondition så mycket som möjligt bara så att jag inte skulle känna mig ordentligt spenderad efter varje session under de första veckorna. Som sagt, endorfinrushen du får efter varje hårt träningspass är fantastisk.