Fyller mig med glädje

Fyller mig med glädje

Muay Thai-träning är nu mitt de facto stresshanteringssystem. Det finns dagar då jag känner mig nere och det första jag kommer att tänka på är alltid “Muay Thai”. Allt om träning får mitt hjärta att le: från mina vänliga instruktörer, till mina fantastiska gymkompisar, doften av mitt gym, till grymtningarna och tunga slagljud som fyller gymmet.

Men inget fungerar lika bra som att bli helt utmattad av träning för att fylla hela mitt varelse med en känsla av glädje. Eller så är det bara endorfinerna, vetenskapligt sett. Ett grundligt träningspass som Muay Thai misslyckas aldrig med att skicka en rusning av endorfiner som får mig att känna mig avslappnad.

Den förbättrade kvaliteten på din sömn från att träna hårt hjälper också till att hålla min energi uppe hela dagen. Så det får mig inte bara att se bra ut, Muay Thai får mig också att må bra!

Bygger mental styrka

Muay Thai-träningen är tuff och kommer att pressa dig till dina gränser. Du kan antingen ge upp mitt i träningen eller så kan du sträcka dig och samla varje uns energi du måste trycka på till slutet. Och det senare, är hur träning Muay Thai bygger mental styrka med lite push från din tränare.

Session efter session, dag efter dag, fortsätter du bara att höja ribban för dig själv. Denna kontinuerliga process hjälpte mig att utveckla mer fokus och grus som översatte till förbättrad produktivitet i mitt arbete. Denna ny funna motståndskraft fick mig att önska att jag hade börjat träna Muay Thai i en yngre ålder, eftersom jag bara kan föreställa mig hur mycket mer jag kunde ha uppnått. Bättre sent än aldrig.

Breddar den sociala cirkeln

Eftersom mitt arbete är hembaserat under de senaste åren har jag haft mycket små möjligheter att träffa nya människor. Det finns en stark känsla av kamratskap på Muay Thai gym vilket gör det till en av de bästa platserna att få nya vänner. Du delar ett gemensamt intresse och du arbetar alla mot ett gemensamt mål att förbättra din kondition eller Muay Thai-färdigheter. Sedan jag startade Muay Thai har jag fått vänner i alla åldrar och bakgrunder, av vilka många jag har skapat djupa vänskaper med, på grund av vår gemensamma kärlek till Muay Thai.

 

Kan jag träna Muay Thai hemma?

Att träna på egen hand när du börjar är inte det bästa beslutet att fatta. Det betyder inte att det är omöjligt att lära sig själv men utan korrekt vägledning är det lätt att plocka upp dåliga vanor, dåliga former och tekniker.

Att ha någon som korrigerar din form under påsarbete eller padarbete är avgörande. Till och med ett kampsportsgeni som Bruce Lee började träna under Kung Fu-mästare. På mitt gym är instruktörerna alla flerfaldiga mästare på högsta nivå tillbaka i Thailand. Jag vet att jag lär mig den allra bästa och autentiska formen av Muay Thai. Det finns också andra delar av träningen i ett gym att tänka på. Vi har den sociala aspekten, som kan vara en motiverande faktor i utbildningen. Samhällets makt kan driva oss att träna hårdare, stärka lusten att öva och ge värdefullt stöd till nyanlända. Det finns också en ordentlig inlärningsmiljö med rätt utrustning.

Om du har tränat i 1 år eller mer kommer du att vara i en bättre position för att överväga träning hemma. Med en tung väska, en träningspartner för att hålla kuddar och körningen att träna på egen hand regelbundet är detta ett genomförbart alternativ. Jag skulle inte rekommendera det för en nybörjare men om du inte har några alternativ för träning i din stad / stad, gå sedan för legitima online Muay Thai-kurser.  I fall där det inte finns några anständiga gym i din stad / stad eller under tider av nedstängningar (som med COVID-19-pandemin) är träning av Muay Thai hemma det enda alternativet.