Fördelarna med kickboxning som får dig att slå en väska just nu

Fördelarna med kickboxning som får dig att slå en väska just nu

Kickboxning är mer som en 4-6-10-kombination för din hälsa än en en-två-punch. Även om du får svettas genom att sticka, korsa och sparka, sträcker sig fördelarna med den här konditionsstilen långt utöver styrka och konditionsträning (även om de toppar listan).

Även om det inte har gjorts mycket aktuell forskning om fördelarna med stansning, fann en studie från 2014 att kickboxning förbättrade överkroppen och aerob kraft, anaerob kondition, flexibilitet, snabbhet och smidighet. För att uttrycka det på ett annat sätt, du har täckt alla aspekter av fysisk träning.

Låt dig inte avskräckas av kickboxningens skrämmande rykte – det frammanar bilder på män som slår ut varandra. En ACE-certifierad on-demand-tränare med Title Boxing, Taylor Merritt, tillägger: “När folk provar det blir de glada.” “Att använda handinpackningar och diskutera deras fördelar, och bemästra teknikerna för stick, kors och uppercut, ingjuter förtroende hos människor”, säger författaren, “förklarar hon. “Boxning har mentala och fysiska fördelar, men det är också enkelt att träna dagligen eftersom det är så roligt.”

Har jag övertalat dig att ge det ett försök än? Låt dessa sju kickboxningsförmåner övertyga dig om att det är dags att börja slå ut din träning om du aldrig har anmält dig till en kampfokuserad klass eller följt med i ett onlinepass.

Det är ett träningspass för hela kroppen.

Eliza Shirazi, tränaren på Everybody Fights i New York City och skapare och grundare av Kick It with Eliza, tillgänglig att streama på neoufitness.com, säger att medan dina armar vrids, vrids och sträcker sig genom varje slag, och dina ben verkligen driver varje Kick, För att generera kraft och förstärka kraften i varje handling, krävs hela din kropp. Hon förklarar, “Kraftan kommer från benen, genom kärnan och sedan ut till armarna.”

Dessutom inkluderar de flesta kickboxningsrutiner en uppvärmning av hela kroppen eller aktiva återhämtningsfaser, inklusive knäböj, utfall, situps, armhävningar och burpees. Så du tränar de där träningspassen från topp till tå också.

Beroende på dina krav kan du skräddarsy den.

Medan varje slag och spark ger ett träningspass för hela kroppen, noterar Shirazi att du också kan fortsätta i din egen takt och ändra efter behov. När du är redo att öka intensiteten, höj ditt tempo och lägg till extra kraft bakom varje slag med höfterna och nedre halvan.

“När jag eller någon av mina instruktörer undervisar, visar vi alltid anpassningar för en inkluderande atmosfär för både nybörjare och mycket atleter,” säger Shirazi. “Det är det bästa med allt.” Så du, flicka, rör dig så fort eller så långsamt du behöver för att gå.

Det är en kombination av uthållighet, snabbhet och kraftträning.

Kickboxning är mer än bara en sorts träning. Medan varje pass ger högintensiv träning – presterar med 100 % ansträngning och återhämtar dig aggressivt mellan skurarna – så rör du dig också under hela klassen, vilket ökar din uthållighet. “Det är därför många boxare skulle träna med hopprep eller speedbags för att förbättra sin uthållighet och prestation”, förklarar Shirazi.

Slagarna och sparkarna ska vara snabba och skarpa, ungefär som de skulle vara om du kämpade i verkligheten, så det är din hastighetsutmaning. Sedan finns det din kraft att hålla igång den takten. “Många människor antar att de helt enkelt använder sin överkropp,” förklarar Merritt, “men om du gör det på rätt sätt kommer kraften från din underkropp och kärna.” Koncentrera dig på den kraften, börja vid fötterna och arbeta dig upp till handen, så får du ett träningspass för hela kroppen.