Under din nästa cardio-kickboxningskurs, här är några tips för att sparka rumpan

Under din nästa cardio-kickboxningskurs, här är några tips för att sparka rumpan

Oavsett om du tar en träningspass i kickboxning då och då eller dagligen, är du säkerligen medveten om att det här är några mycket svåra pass. Konditions-kickboxning – inte att förväxla med kickboxning, som använder samma rörelser men vanligtvis innebär att slåss i en ring utan koreografi eller musik – är en fantastisk övning eftersom den arbetar med hela din kropp samtidigt som den förbättrar din flexibilitet, styrka och uthållighet, enligt Sensei Guillermo Gomez, skaparen av Martial Fusion-träningen och ett fjärde gradens svart bälte. Genom att läsa vidare kan du upptäcka de bästa sätten att få ut det mesta av ditt nästa konditionsträning i kickboxning.

Fighting Stance bör bemästras.

Den felaktiga formen är det vanligaste misstaget Gomez ser på kickboxningskurser. Och, tillägger han, om ditt papper är fel, kanske du inte får full nytta av rörelserna och kan skada dig själv. För att slåss, håll benen och fötterna något bredare än höftbrett isär och böj lätt på knäna. Denna ställning håller din ryggrad i linje och din tyngdpunkt närmare marken, vilket gör att du kan vara så stadig som möjligt. Han förklarar, håller händerna framför sidorna av ansiktet och armbågarna precis framför bröstkorgen. Det är här du ska börja och avsluta alla dina armrörelser. När du väl är i stridspositionen rekommenderar Gomez att du drar åt din kärna, så att du känner dig redo att ta en träff, vilket hjälper dig att hålla dig ännu mer stabil. Även om du känner att du är beredd att släppa ditt inre svarta bälte, se till att du har spikat formen först innan du går vidare till hastighet och kraft.

Kom ihåg att ta djupa andetag.

Enligt Gomez måste du använda din andedräkt för att tvinga dig igenom dessa slag och sparkar. Så andas ut genom munnen när du slår, slår eller sparkar, så att du kan utföra varje manöver så effektivt som möjligt. Sedan, när du för dina armar eller ben tillbaka mot bålen, ta ett snabbt andetag in genom näsan, så att du är redo för nästa drag direkt, råder Gomez.

Kläm inte ihop lederna

Lås aldrig dina leder till en helt rak ställning, oavsett om du slår med armar eller ben, varnar Gomez. Risken för skador ökar om du översträcker knä- eller armbågslederna. Istället för att slå eller sparka så att dina lemmar är raka, överväg att piska dina armar och ben genom att sträcka ut dem (men inte hela vägen) och snabbt dra tillbaka dem.

Använd hela din kropp hela tiden.

Enligt Gomez ska du använda alla dina muskler oavsett vad du gör. Gör ditt bästa för att inte slappna av genom att bara engagera de aktiva kroppsdelarna, även om du blir trött (på ett positivt sätt). Använd inte bara axeln, armen och ryggen när du till exempel slår, förklarar han. För att utföra övningen bör du också använda muskler som stabiliserar dig, såsom din core och ben. Kickboxning är en ansträngande träning på grund av detta.