Den bästa kickboxningssko för kvinnor

Den bästa kickboxningssko för kvinnor

Kvinnor går allt oftare in i ringen för att ge kickboxning ett försök. Det högintensiva träningspasset blandar kampsport, boxning och konditionsträning för ett träningspass för hela kroppen som får din rumpa igång på nolltid. Ett sådant ansträngande träningspass kräver en sko som ger grepp och stöd samtidigt som den är tillräckligt lätt för att inte sakta ner farten.

Det finns inga skokategorier som gäller.

Idrottsskor klassificeras vanligtvis baserat på avsedd användning. Gång- och löparskor ger extra stöd och stabilitet, speciellt framåt. Tennisskor har hjälp på insidan och utsidan av skon och flexibilitet under fotbollen för sidorörelser. Basketskorna har en tjockare, mer solid sula för extra stabilitet. Det finns kickboxningsspecifika golf-, ban- och fotbollsskor, men inga exklusivt för kickboxning.

Krav för kickboxning

Eftersom du inte kommer att kunna gå in i en butik och välja en viss kickboxningssko, måste du veta vad du ska leta efter. Kickboxning är en dynamisk sport som kräver en kombination av stabilitet, flexibilitet, rörelse från sida till sida och rörelse framåt och bakåt. Du kommer också att hoppa och sparka, och det är mycket mark att täcka på kort tid.

Följande är de mest avgörande egenskaperna att leta efter i en kickboxningssko:

Du vill ha precis tillräckligt med dämpning, men inte för mycket. Du behöver inte oroa dig för pinnar, stenar, sprickor på trottoaren eller andra svårigheter utomhus eftersom kickboxning sker inomhus. För explosiva hopp, som de som ses i kickboxningspass, behöver du stark stötdämpning, särskilt under fotbollen.

Fitform: För att stödja rörelser i flera riktningar är en sko som sitter tätt runt mittfoten och hälen avgörande. Skon får inte vara för bred. Annars kommer du att glida omkring när du gör snabba sidorörelser.

Flexibilitet: Dina kickboxningsskor ska kännas som en andra hud, en förlängning av din fot. När de är av dina fötter bör de böjas lätt åt alla håll, och när de är på fötterna bör de möjliggöra fri rörelse från häl till tå och inre fot till ytterfot.

Vikt: En flexibel sko måste vara lätt per definition. För hopp och sparkar kommer en tyngre sko att sakta ner dig. Leta efter en lätt, andningsbar sko som håller dig på fötterna.

En cross-tränings- eller aerobicssko uppfyller dessa krav. Cross-training skor gör att du kan delta i många sporter samtidigt som du bär samma sko; ändå skiljer de sig mycket från ett märke till ett annat och från en stil till nästa. Istället för att välja en sko utifrån dess kategori, överväg dess egenskaper och passform.

Hur man väljer sportskor

Det finns inget sådant som en universell passform när det gäller skor. Allas fötter och krav är unika. Att veta vad man ska leta efter i en kickboxningssko är viktigt, men att hitta den perfekta skon för din fot är ännu viktigare. Tänk på följande förslag när du köper sportskor:

Lär känna dina fötter: Har du höga valv eller platta fötter? Har du smala eller breda fötter? Pronerar (vänder du in) eller supinerar (vänder du ut) din fot? Handla med denna kunskap i åtanke för att få bästa passform och support.

Köp i butik: Om du kan din fot, beställ en sko online är OK. Om du är osäker kan du besöka en välrenommerad sportskobutik där säljare utbildas i att analysera dina fötter och ge lämpliga rekommendationer.