Vilken stil vill jag utöva?

När det gäller kampsporter så finns det flera olika att välja på idag. Men det är inte allt. Det finns även flera olika stilar inom en sport. Sätt upp mål för din träning. Hur hårt vill du träna? Hur många timmar i veckan vill du lägga ner på din träning? Vad vill du lära dig under denna resans gång? Vad kostar medlemsavgiften och vad kostar din utrustning? Man måste försöka ta med allt i beaktande.

Oavsett vilken stil du använder dig utav så får man aldrig utöva den sport ute på gatorna bara för att man kan den. Då utesluts man ur klubben. Inte bara ur den klubben du tillhör utan det gäller samtliga klubbar. Du kan få lov att utöva denna sport i självförsvarssyfte.

När du väljer att utforska kickboxning så tar du även del utav en kultur och en tradition som går långt tillbaka i tiden. Läs gärna lite om sporten innan så du har lite kött på benen. På så sätt lär du dig vad sporten är för något i grund och botten.

Oavsett vilken sport eller stil du ansluter dig till så kan man välja om man vill börja tävla. Man vinner inte bara fina priser utan du vinner även äran. Vill du börja tävla så ta reda på hur den klubb du söker dig till hur den har presterat tidigare. Finns det några vinnare där? Hur har det gått i allmänt när det gäller tävlanden från klubben?

Ibland kan man ha en sådan tur att det är en gammal vinnare eller utövare som vunnit flera mästerskap som driver klubben. Bara det är en merit i sig för klubben. Gör lite efterforskningar på klubben via nätet. Vad står det om den till exempel? Har den fått mycket positivt skrivet om sig? Eller rentav negativa skrivningar? Bestäm inget i förväg utan ta reda lite om klubben först!