Svenska klubbar

Under 1970-talet så etablerades Kickboxning i USA. Att sporten föddes var för att man ville att olika stilar av kampsport skulle mötas i en och samma ring under samma regler och förutsättningar. Kickboxning är egentligen inte en stil utan den är fortfarande samlat i ett regelsystem. I dagsläget finns det fler tävlingssystem. Det bästa med att inte vara en egen stil är att kickboxningen kan bara utvecklas hela tiden och vara utan krav. Det finns bara nya saker att lära sig med andra ord.

Unika träningspass finns att få på de olika klubbarna runtom här i Sverige.

Det finns klubbar som vunnit priser för Sveriges bästa kickboxningslubb och det är både intressant och roligt. I klubben finns det ett flertal instruktörer som finns till för just dig! Dom lär dig grunderna och de tekniker som finns. De är samtliga utbildade och de vet vad de pratar om. De coachar dig som utövare på bästa sätt. Skulle det vara som så att du väljer att tävla så finns dessa coacher för just dig.

De lär dig hur man ska slå och sparka men de lär dig även att ta emot dom på bästa sätt. Kondition är bra att ha då du behöver lära dig uthållighet.

Oavsett om du enbart tränar kickboxning eller om du tävlar i denna sport så är det viktigt att du har roligt. Att jobba med något som man inte tycker är roligt kan bli farligt. Det gör att du är okoncentrerad och dina reflexer fungerar inte riktigt som de ska då. Det ska svettas mycket och du ska få en hög puls för att din träning ska ge något.

Träningarna ser oftast likadana ut oavsett om du är kvinna eller man. Samma regler gäller båda könen uppe i en tävlingsring. Ja även om du enbart tränar så klart.