På vilken nivå befinner du dig?

När man vill börja träna ska man inte dra sig för det bara för att man inte har erfarenhet. Man är kanske rädd för att göra bort sig. Tänk aldrig på det. Alla har vi varit nybörjare och alla har vi gjort fel. Det är felen och misslyckanden man lär sig av. Var du hamnar beror helt och hållet på om du har tränat tidigare, eller om det var längesedan du tränade. Var ärlig mot instruktören i den klubb du söker dig till.

Nybörjare

Alla är vi barn i början så att säga. Det innebär att man kanske aldrig har testat sporten i sig. Du har intresse för sporten men du har aldrig testat det någonstans. Det kan även vara så att du har testat det en gång i tiden men sedan haft uppehåll under flera år. Då är man en nybörjare. Då är det nybörjarprogrammet som gäller för dig.

Fortsättning

Har du tränat kickboxning under en termin blir det automatiskt en fortsättning för dig. Det innebär att du har under en hel termin gått och tränat och väljer att fortsätta nästkommande termin. Man blir uppgraderad automatiskt.

Avancerat

För att komma upp på den tredje nivån som är avancerad nivå måste du ha erfarenheter av två terminers träning. Här måste man ha både tandskydd och sparringsutrustning.

Tävlingsgrupper

En tävlingsgrupp är till för den som vill komma längre med sin träning. De vill tävla i framgång till exempel, ha chans att vinna över andra som har samma ambitioner som du själv har.

Oavsett vilken grupp du vill tillhöra är det viktigt att du har roligt med det du gör. Fysisk och psykisk styrka är bra att ha. Det lär man sig under tiden man tränar. Man bygger upp konditionen och man lär sig olika tekniker. Ge kickboxningen en chans, det är väldigt roligt!