Förutsättningar och träning

När man börjar i en klubb och ska börja träna så är det lätt att man går ut för hårt. Försök att hålla det balanserat. Träna lagom. Inte slappa i heller för då säckar man ihop. Du ska alltså ta det i en lagom takt. Du känner själv vad som är bäst för just dig. Så hur ofta ska man träna för att förbättras? Många tränar enbart några dagar i veckan. Väljer du att göra det så kommer du se att dina kollegor på klubben går om dig. Ja om de väljer att träna oftare vill säga. Väljer du däremot att träna varje dag så kommer du förmodligen att trötta ut dig själv. Det blir mer som ett tvång än att du har det roligt. Vad som passar dig kommer du snabbt fram till. Ett mellanting är alltid bäst.

Sen är det så mycket annat som måste tänkas på med. Hur är din fysiska begränsning? Har du “skador eller fysiska hinder” () som kan påverka din träning? Är dom bestående eller går dom att träna bort? Många tror att åldern spelar stor roll när det gäller träning inom kampsport. Till en viss del har det naturligtvis det. Unga klarar av saker och ting bättre än de äldre inom kampsporten, men övning ger färdighet med finns det något som heter. En äldre utövare har hållit på så mycket längre och har tränat upp de olika teknikerna så de vet hur de ska göra i de olika situationerna. Men sedan är en yngre utövare oftast starkare i sitt psyke och den fysiska konditionen är oftast bättre.

Tänk efter hur just du mår. Vad behöver du för att det ska bli så bra för just dig? Man misslyckas inte bara för att man vet vad ens förutsättningar är. Däremot så är det en styrka!