Vad är kickboxning?

Denna sport fick sin start i Japan. Kickboxning är en blandning av flera olika stilar inom kampsporten. Sporten etablerades i USA under 1970-talet och har alltsedan sedan dess vuxit fram och blivit stor. Att kickboxning skapades var mestadels för att alla skulle kunna mötas i en match där samma regler gällde. Innan kickboxning blev en egen sport hette sporten tidigare full-contact. Karate och sportkarate.

I kickboxning är det sparkar och slag som gäller. Kickboxning används ofta som ett samlingsnamn för sporter som har sparkar och slag.

Sporten utövas även här i Sverige och har sedan den skapades blivit mycket populär.

Det är sparkar och slag som gäller

Många tror att sporten i sig är farlig då man använder sig av sparkar och slag men det är inte vilka sparkar och slag som helst utan man lär sig olika tekniker som man får använda när man tävlar. Visst kan denna sport läras av människor som inte tänker använda det i tävlingar men den procenten är väldigt liten.

Som utövare lär man sig inte bara de tekniker man ska använda utan han eller hon lär sig även ta emot slagen och sparkarna på bästa sätt. Har de även bra reflexer kan de undkomma slagen och sparkarna på ett bra sätt. Gör de inte det så är denna sporten helt fel för dem. Då är det dags att se sig om efter en ny hobby.

Kickboxning i självförsvar

Något som man aldrig får göra i kickboxning är slag mot huvudet.

Denna sport medför mycket positivt. Man lär sig självförsvar. Oavsett om man är tjej eller kille, man eller kvinna så är självförsvar något bra att kunna. Ett tränat psyke är något som man får. I självförsvar utanför klubben får man lov att utöva kickboxning, men enbart i självförsvar alltså. Skulle en man eller kvinna utöva detta utan att det är i självförsvar så stängs han eller hon av från klubben och det gäller samtliga registrerade kickboxningsklubbar.