Sanningen om kickboxning

Det är en högintensiv aerob träning som stärker och konditionerar din kropp. Det är en kampsport som kan förbättra din hälsa genom att förbättra flexibiliteten och hjärtstyrkan. Kickboxning förbättrar balans och fysik. En instruktör kan hjälpa dig att bemästra de grundläggande färdigheterna och åtgärderna för att minska skaderisken och öka träningsresultaten.

Uppvärmning

En snabb uppvärmning innan ditt kickboxningspass hjälper dig att sträcka ut dina muskler och förbereda dina tankar. Enkla aktiviteter bör ingå i kickboxningsuppvärmningen så att du kan fokusera på att förbereda huvudet för ditt pass. Du kommer att tjäna på att ha en coach som hjälper dig att vara motiverad och mentalt förberedd för denna aktivitet, som kräver intensitet, precision och säker kroppsrörelse. Värm upp i cirka åtta till tio minuter.

Styrka

Kickboxning hjälper dig att stärka din kärna samtidigt som du förbättrar din balans. Det hjälper till att utveckla dina axlar, armar och mage. Det här träningspasset tonar dina lår och stramar upp ryggen, vilket hjälper din underkropp. Kickboxning stärker dina muskler i hela kroppen. Flexibiliteten förbättras av precisionen med dina armar och ben när du slår och sparkar.

Konditionsträning

Att träna med sparkar och slag, kickboxning får ditt hjärta att slå och dina muskler att fungera. En studie utförd vid University of Mississippi tittade på de fysiska hälsofördelarna med kickboxning och upptäckte att det förbättrar konditionen och hjärthälsa. Slå och sparka kan hjälpa dig att lindra spänningar, vilket är bra för ditt hjärta.

Kalorier förbrända

Kickboxning kan hjälpa dig att bränna upp till 450 kalorier varje timme. Kickboxning hjälper dig att bränna fler kalorier genom att röra på över- och underkroppen. Kickboxnings höga aktivitetsnivå gör att din kropp kan bränna fett för energi, vilket resulterar i ett superbt träningspass för fettförbränning.

Skador

När du börjar kickboxa kommer du att lära dig nya rörelser och kan engagera muskler som inte används i andra övningar. Du kan skada din led eller muskel. En undersökning genomfördes av forskare vid East Stroudsburg University i Pennsylvania för att bedöma skador i kickboxningspass. De fastställde att 15 % av studenterna och 31 % av professorerna hade skadats. Knä, fotled, rygg, höft och axel är de kroppsdelar som är mest benägna att skadas.