Konditions-kickboxning har otroliga hälsofördelar

Är det dags att öka ditt träningsspel? Enligt American Council on Exercise är konditions-kickboxning en populär mash-up-träning som kombinerar boxning och kampsport med aerobics (ACE).

Kickboxning är en fantastisk metod för att arbeta hela kroppen, enligt Katalin Rodriguez Ogren, ett fyrfaldigt svart bälte och ägare till POW! Gym Chicago. “Styrkearbete, hopprep, medicinbollar och kroppsviktsövningar är alla en del av många klassformat”, förklarar hon. Som ett resultat kommer du att få hjärtpumpande och kaloriförbrännande träning samtidigt som du tränar viktiga muskelområden.

Du kommer förmodligen att trivas när du gör det. De flesta kickboxningslektioner är fulla av vitalitet, och cardio-kickboxning varar vanligtvis mellan 30 och 60 minuter. Uppvärmningsövningar som statiska sträckningar och svårare övningar som höjer pulsen, som hoppjack, ingår vanligtvis i ett pass. Kickboxningsdelen av lektionen följer, där du sparkar och slår dig igenom det mesta. En boxningssäck kan ställas upp framför dig om du tränar i en studio.

Oavsett om du svettas ut med andra kickboxare eller hemma, kommer du att få de många hälsofördelarna med detta konditionsträning. Här är sex att vara medveten om.

Din kardiovaskulära kondition kommer att öka

Varning: Cardio-kickboxning är ett högintensivt träningspass som kommer att göra din hjärtlopp och klädesvett. Enligt Mayo Clinic, när din andningshastighet ökar, ökar också takten med vilken ditt blod rusar till dina muskler och tillför välbehövligt syre. Enligt ACE kommer alla hopp, sparkar, stötar och uppercuts du gör under klassen att öka din kraft och din totala uthållighet.

Cardio kan hjälpa dig att uppnå eller bibehålla en hälsosam kroppsvikt, hålla ditt immunförsvar i toppform och minska hälsoproblem som hjärtsjukdomar, högt blodtryck och typ 2-diabetes.

Du kommer att gå ner i vikt och bränna kalorier.

“Kickboxning är ett intervallpass”, tillägger Ogren. “Alla kampsporter, oavsett om thaiboxning, kickboxning eller Muay Thai, lärs ut i omgångar.” De flesta kickboxningsrundorna, hävdar hon, varar i två eller tre minuter. Enligt Mayo Clinic kan dessa snabba övningar följt av sträckor med lägre intensitetsrörelser hjälpa dig att bränna fler kalorier än ett aerobt träningspass i jämvikt.

Enligt Ogren varierar det exakta antalet kalorier du förbränner på ett par faktorer, inklusive klassformatet och om du slår en slagsäck eller inte. En sak är säker: det blir dyrt. I en 50-minuters kickboxningsklass bränner en person på 135 pund 350 till 450 kalorier, enligt ACE. Och det kan gå mycket högre; enligt Ogren, om du håller din intensitet hög under hela klassen kan du bränna upp till 700 kalorier.

Kickboxning kan också hjälpa till att minska kroppsfettet. Intervallträning resulterade i 28,5 procent mer fettförlust än kontinuerlig träning med måttlig intensitet, enligt en metaanalys som publicerades i British Journal of Sports Medicine i maj 2019.